Időbeosztás · Előadások · Letöltés

Az Open Source BI Fórumon idén is neves külföldi és hazai szakemberek fognak előadást tartani olyan projektekről és technológiákról, amelyek méltán tarthatnak számot a közönség érdeklődésére is.

 • Merre tart a nyílt forráskódú üzleti intelligencia?
  Az előadás áttekintést ad a nyílt forráskódú BI szoftverek aktuális helyzetéről, a piaci és felhasználási trendekről és a technológiai fejlődési irányokról.
  Arató Bence, ügyvezető igazgató, BI Consulting
 • SpagoBI: the only entirely Open Source Business Intelligence suite
  Az előadás bemutatja a SpagoBI nyílt forráskódú üzleti intelligencia szoftverplatformját, kitérve a szoftver felépítésére, komponenseire és érdekesebb funkcióra és beszámol néhány sikeres bevezetés tanulságairól is (angol nyelvű előadás).
  Stefano Scamuzzo, International Manager, SpagoBI
 • Belső szolgáltatások költségeinek elszámolását támogató OLAP megoldás Jedox Palo környezetben
  Az esettanulmányban bemutatjuk, hogyan lehet a Jedox Palo nyílt forráskódú OLAP eszköz segítségével igen komplex, Excel-ben már gyakorlatilag kezelhetetlen költségelszámolási alkalmazást fejleszteni. Ismertetjük a rendszer előnyeit, a munka módszerét, és kitérünk a felmerült nehézségekre illetve azok megoldására is.
  Fehér Zsuzsanna árelőadó, TIGÁZ
  Fekete Gábor ügyvezető partner és Molnár Tamás tanácsadó, IFUA Horváth & Partners
 • Google Analytics adatok integrációja és elemzése nyílt forráskódú eszközökkel
  Az előadás bemutatja a Starschema gDataAnalytics szoftverét, ami nyílt forráskódú adatintegrációs és BI technológiákra építve képes a Google Analytics adatainak historikus, tetszőleges mélységű és komplexitású elemzésére, és a webes látogatottsági adatok CRM célú hasznosítására.
  Csillag Péter, ügyvezető igazgató, StarSchema
 • Data Mining 2.0 - Report the Future - Open Source Data Mining and Predictive Analytics by Rapid-I
  Az előadás áttekintést ad az adatbányászat aktuális helyzetéről, ismerteti a Rapid-I nyílt szoftvercsaládjának különböző tagjait, ideértve a a hálózati kapcsolatok és a szociális média elemzésére szolgáló modulokat is és bemutat néhány érdekes esettanulmányt különböző alkalmazási területekről (angol nyelvű előadás).
  Ralf Klinkenberg, Chief Business Development Officer (CBDO) and Co-Founder of Rapid-I
 • Adatintegráció Talend módra: Innováció a nyílt forráskód világában
  Az előadás az adatintegrációnak olyan izgalmas, újszerű területeivel foglalkozik , mint az integrált törzsadat- és adatminőség-kezelés, a masszívan párhuzamos és valós idejű ETL műveletek vagy a számítási felhő-alapú adatintegráció, bemutatva a Talend által kínált commercial open source megoldásokat.
  Földi Tamás, fejlesztési igazgató, StarSchema
 • Adatbányászat és üzleti intelligencia megoldások OpenOffice.org alapon
  Az előadásban bemutatjuk a MultiRáció EuroOffice irodai szoftvercsomagja és a hozzá tartozó OpenOffice.org kiterjesztések alkalmazását az adatbányászati és üzleti intelligencia feladatok megoldásában. Részletesen beszélünk az adatbázis integráció, a jelentéskészítés területéről, bemutatjuk a MapChart és Solver kiterjesztéseinket, majd felvázoljuk a fejlesztések új irányait, amelynek fókuszában az on-line megoldások integrálása áll.
  Koleszár Kázmér, fejlesztésvezető, MultiRáció
 • Open Source Data Warehousing - The MySQL Way
  Az előadás bemutatja a nyílt forráskódú MySQL adatbáziskezelő adattárházas képességeit és gyakorlati tanácsokkal szolgál a különbőző teljesítménynövelő funkciók legjobb alkalmazásáról (angol nyelvű előadás).
  Luca Olivari, Senior Sales Consultant EMEA, Oracle
 • Nyílt forráskódú szoftverek és a szerzői jog
  Az előadás bemutatja a szoftverek jogi védelmének alapvető szabályait, a nyílt forráskódú szoftverek helyét ebben a rendszerben, valamint a FLOSS licencek típusait.
  Dr. Telek Eszter, vezető tanácsadó, IPR-Insights

A konferencián elhangzó angol nyelvű elődások nem kerülnek tolmácsolásra. A szervező a programváltozás jogát fenntartja.

Fontos tudnivalók

A konferencia dátuma:
2010. október 19. kedd

Helyszín:
NH Hotels Budapest
1137 Budapest, Vígszínház u. 3.
Részvételi díj:
40.000 Ft + ÁFA

TámogatókMédiapartnerekKorábbi rendezvények

Open Source BI 2009